2015. szeptember 27., vasárnap

Prológus

Még fiatal voltam. Nagyon. A Nagy Atomháború után Európa egy nagy ország lett, és negyven részre osztották, ezek a Molszok. Négy-öt éves lehettem, de ez nem teljesen biztos. A családommal mentünk a Nagy tóhoz, amit régen valami Blatonnak hívtak azt hiszem. A Repressio, vagyis Ordina, az ország feje is ott szokott nyaralni. Mi is oda szoktunk menni, minden júliusban, mivel csak egy óra innen, a Molsz fővárosától, Budától, ahol lakunk. Budának régen volt egy másik oldala, Pest, de az elpusztult egy bombázás során. Tehát mentünk a Nagy tóhoz, és második napon, két fegyveres katona ütött le egy férfi, és apukám ment oda segíteni a férfinak, ezért őt is lelőtték, és aztán anyukámat is, mikor apukám holttestét vette kezébe. Engem pedig egy bácsi vitt el, aki azután felnevelt. Gree bácsi volt az, aki úgy nevelt, mintha a saját fia lettem volna. Szeretett, megvédett, és ápolt, sosem hagyott cserben, és mindig betartotta az ígéretét. Mikor már akkora lettem, elmentem vadásznak. Két éve, télen halt meg Gree bácsi. Az a nap egy átlagos napnak indult. Reggel, még Gree bácsi előtt keltem fel, és elmentem. Egy vadász-csapatnak a vezetője voltam és vagyok. Kimentünk a közeli erdőbe, hogy fogjunk valami állatot, mivel Budát ebből a zsákmányból kell eltartani. Mikor lejárt a nap, én hazaindultam. Mihelyt kinyitottam a bejárati ajtót, Gree bácsit láttam a földön. Egyből odarohantam.
- Gree bácsi! Mi történt? - kérdeztem, majd karomba vettem a fejét, de nem válaszolt. - Gree bácsi! Gree bácsi! Ne-he-he! - sírtam el magam. - Ne! - Mindenkit elveszítettem. Mindenkit. Az orvosi vizsgálat után kiderült, hogy már több hónapja van ugyanaz a betegsége, de nem vették észre időben. Most pedig, ugyanolyan napjaim vannak. Semmi nem történik. Már a vadászat is unalmas. De nem tehetek semmit, mivel semmilyen jó munka nincs. Egyszer majd csak történik valami, ami megváltoztatja az életem...

7 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon nagyon tetszett a prológus. :)
    Az írásod nagyon jó. A történet is nagyon tetszik. Hajrá a kövivel. :)
    Dodo^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ui.: holnap kiteszlek a blogra. :)

      Törlés
    2. Kedves Dodo!
      Köszönöm, igyekszem az új fejezettel!
      John Collins

      Törlés
  2. Szia :)
    Hát, nekem bejön az alapötlet, kicsit THG feelingű, csak egy kicsit Europásítva.
    De nem azt mondom, hogy copy, hiszen ezen felül tele van eredeti öltetekkel. Atomháború, az ország felosztása.
    Érdekes, és rengeteg kérdést felvet.
    1. Hány évvel az atomháború után játszódik?
    2. Hogyan tudnak élni a sugárzás után ott?
    3. Miért osztották fel?
    4. Miért kapott új nevet a Balaton, Buda meg nem?
    Ehhez hasonló kérdések kavarognak a fejemben, remélem a későbbiekben erre választ kapok. Olvasni foglak! :)
    Lauren W.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lauren!
      Ezek a kérdések bennem is felmerültek, és feltétlenül választ fogok adni. A Balaton egyébként a történetben Blatonnak hívják, mivel... nem nagyon maradtak meg erről a tóról információk. A kérdésed jogos, és tudom, egy kicsit a THG is adott ihletet, de igyekszem nem teljesen lemásolni azt a felettébb jól sikerült franchise-t!
      Köszönöm a megjegyzésedet!
      John Collins

      Törlés
  3. Szia!
    Izgalmasnak tűnik a sztori, mindenképpen olvasni fogom! Kíváncsian várom, mit fog látni, és hogyan változik meg az élete. És természetesen mehet a csere ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Maja!
      Nagyon köszönöm a megjegyzésedet! Örülök, hogy tetszik a történet, és - mivel nagyon szeretem a történelmet - nagyon sok előzményt faragok, már most is. Az a dolog, amit lát, a következő fejezetben, már meglesz!
      Köszönöm, hogy írtál!
      John Collins

      Törlés